Tel: +31(0)6-25124753 info@tostishelterfriends.nl

Foster / Opvangadres

Help jij een hondje om te wennen in Nederland en kennis maken eventuele adoptanten

Foster

Het is voor sommige mensen een grote stap om een onbekende hond te adopteren van alleen de filmpjes en foto’s uit het buitenland. Dan is het fijn als eerst een kennismaking in Nederland mogelijk is, daarom zoeken we mensen die een tijdelijk onderdak voor de hond(en) kunnen bieden. De hond blijft dan bij jou, totdat we samen een adoptant gevonden hebben. Soms komt het voor dat de hond bij het opvanggezin mag blijven. Dan kan de hond door het opvanggezin geadopteerd worden. Als het goed gaat, dan zou dat ook onze voorkeur hebben omdat de hond dan al gewend is. Als gastgezin heb je een verantwoordelijke taak. De hond is vaak niks gewend en heeft soms zelfs nog nooit in een huis geleefd. De mensen die vrijwilliger zijn in de shelter, komen er na een tijdje wel een beetje achter wat voor karakter er in de hond zit, maar vaak zijn ze angstig en komt hun ware zelf pas tevoorschijn als ze al een tijd in Nederland wonen en meedraaien in de routine. Wij zoeken mensen met enige ervaring met honden. Onze voorkeur gaat uit naar gastgezinnen die ook een eigen hond (of meerdere) heeft, die met liefde en veel geduld de honden nog van alles willen en kunnen leren en bovenal: mensen die gemotiveerd zijn zich in te zetten voor hun tijdelijke huisgenoot! Als opvanggezin heb je natuurlijk inspraak over welke hond je zou willen opvangen. Samen met ons wordt er gekeken of de opvanghond geschikt is voor jouw situatie. Het opvangen van honden is leuk maar vergt veel tijd en aandacht.  De honden moeten leren aan de lijn te lopen, zindelijk te zijn in huis, ze moeten leren alleen te zijn en natuurlijk is het goed om ze enige gehoorzaamheid bij te brengen al naar gelang de opvangperiode daar ruimte toe biedt. Het belangrijkste is, dat de hond tot rust kan komen en met vertrouwen hier aan zijn nieuwe leven kan beginnen.

Wanneer de keuze voor een bepaalde hond is gemaakt, dan houden we je op de hoogte wanneer het transport zal plaatsvinden. De aankomstdatum hangt voornamelijk af van de data waarop de transporteur naar Nederland komt. De hond is gecastreerd of gesteriliseerd en voorzien van de benodigde vaccinaties. Daarnaast heeft de hond een wormenkuur en een bloedonderzoek gehad om te weten of de hond een Middellandse Zee-ziekte heeft. De hond beschikt over een chip en paspoort, het paspoort gaat bij adoptie mee met de adoptant. Het kan voorkomen dat het dier ziek wordt en naar de dierenarts moet. Dit gaat altijd in overleg met de stichting. Bij akkoord worden de kosten vergoed door de stichting.

Wij zoeken dan ook gemotiveerde en enthousiaste opvanggezinnen. Heb je ruimte, tijd en veel liefde te geven, maar ben je vooral serieus geïnteresseerd? Vul dan een intake formulier in en beantwoord de vragen nauwkeurig zodat wij de thuissituatie goed kunnen inschatten. Op naar een fijne samenwerking!

Opvangadres

Soms is er door omstandigheden plotseling een plek nodig voor opvang. Het komt soms voor dat een hond meteen opgehaald moet worden bij een adoptant omdat het niet meer gaat of wegens gezondheidsredenen. Eigenlijk kunnen er veel verschillende situaties zijn waarom een hond ergens niet meer kan wonen. We hebben daarom mensen nodig die ons daarmee willen helpen. Dat zijn mensen waar wij op kunnen bouwen, van wie we weten dat we bij hen terecht kunnen mocht er een acute situatie ontstaan. Wij willen namelijk niet dat onze honden terug te vinden zijn op Marktplaats of in een asiel. Heb je de mogelijkheid om als opvangadres te fungeren? Meld je dan aan. Zie voor de voorwaarden even de pagina “Foster.” 

Tosti’s Shelter Friends

Je kunt ons volgen via onderstaande sociale media

Nieuwsbrief

Door het abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.

×