Tel: +31(0)6-25124753 info@tostishelterfriends.nl

Adoptant

Ben jij diegene die een warme mand voor een hond uit het buitenland heeft?

Adoptieproces

Wat leuk dat je een hond wil adopteren. Op deze pagina willen we je vertellen hoe het adoptieproces verloopt en hoe je je kunt voorbereiden op de tijd met je nieuwe vriend(in).

De intake voor adoptie is ontworpen om ons te helpen de juiste hond te vinden voor jouw ervaringsniveau en je gezinsleven. Wij raden je aan je te verdiepen in het adoptie en rescueproces voordat je je aanmeldt als adoptant of foster/opvangadres. Als je ergens niet zeker van bent of niet zeker weet hoe je verder moet gaan, neem dan contact op met ons.

We helpen je graag bij het proces en geven je graag advies. We zien je aanvraag graag tegemoet.

*Als er een datum voor transport is afgesproken, dan moeten de testen op buitenlandse ziekten nog gedaan worden bij een dierenarts. Het kan dan ook zijn dat uit de test blijkt dat er iets aan de hand is. Dan zal de hond eerst medicijnen moeten krijgen en vervolgens moet de testuitslag goed zijn, alvorens de hond naar Nederland kan reizen. Wij werken met een Europees goedgekeurd transport en iedere hond ontvangt een gezondheidsverklaring voor de reis. 

Informatie over het adopteren van een buitenlandse hond

Bedankt voor je interesse in de adoptie of het opvangen van één of meer honden van Tosti’s Shelter Friends. Of dit nu de eerste keer is dat je een hond wil adopteren ​​of dat je al eerder een hondje gered hebt, het is erg belangrijk dat je geïnformeerd wordt over het adoptieproces van een buitenlands hondje en wat dit inhoudt. De welzijnsomstandigheden van honden buiten Nederland zijn niet zoals we hier gewend zijn. En daarom hebben veel honden alleen wreedheid en verwaarlozing van mensen ervaren en hebben veel honden moeten vechten voor hun leven.

We hebben meestal geen achtergrondkennis van hun situatie voordat ze in het asiel werden gedumpt of op straat werden gevonden. Het shelter of asiel beoordeelt de honden en hun temperament altijd naar beste vermogen en geeft een zo eerlijk mogelijke beschrijving van eventuele gedragsproblemen die in het asiel zijn vertoond. Het is erg belangrijk om in gedachten te houden dat deze honden misschien nog nooit eerder in een thuisomgeving hebben gewoond en dat dit ertoe kan leiden dat gedragingen zich manifesteren op een manier die niet eerder in hun vorige omgeving was waargenomen toen ze werden beoordeeld.

De honden zitten nu in een openbaar asiel, wat betekent dat we de honden niet kunnen testen met katten of kinderen. Dit zou per geval kunnen worden beoordeeld. Hoewel niet alle honden getraumatiseerd zijn, is het belangrijk om te erkennen dat de hond in moeilijke omstandigheden is opgegroeid en liefde nodig heeft, tijd en geduld om zich in hun nieuwe omgeving te vestigen. Ze zullen getraumatiseerd en gedesoriënteerd  aankomen van hun reis. Houd er rekening mee dat het dagen, weken of mogelijk maanden tijd nodig heeft voordat de honden tot zichzelf komen. Deze honden hebben misschien nooit eerder binnenshuis geleefd, ze hebben misschien nooit routine, comfort of warmte gehad, dus we willen je voorbereiden op alle eventualiteiten en om te gaan met de typische uitdagingen die zich bij hun aankomst kunnen manifesteren. Hieronder vindt u een lijst van enkele van de typische gedragingen die uw nieuwe hond kan vertonen.

 Extreem waaks zijn

Afscheiding

Angst

Binnen poepen & plassen

Aandacht vragen

Naar voedsel grissen

Ontsnappen of wegrennen

Graven 

Angst voor nieuwe mensen (grommen/reactiviteit)

Angst voor andere honden (grommen/reactiviteit)

Over tafels en (keuken) werkbladen lopen

Een hekel hebben aan de lijn

Aan de lijn trekken/weigeren om te bewegen

Stressgedrag (kauwen/versnipperen)

Dingen in huis slopen

De kosten van de adoptie

Voorbereiding: € 150,00*
Dit omvat de nodige vaccinaties, bloedonderzoek, gezondheidscontrole, het opstellen van hun gezondheidscertificaat, huisdierenpaspoort en het microchipnummer. De tests en vaccinaties omvatten:

  • Rabiësvaccinatie
  • Polyvalente vaccinatie (Voor hondenziekte, Parvo, Canine adenovirus, Canine para influenzavirus)
  • Brucella-test
  • Leptospirose-vaccinatie
  • Kennelhoestvaccinatie
  • Hepatitis Contagiosia Canis (HCC)
  • Caniv 4dx-test – voor hartwormen, Lyme, Anaplasma en erlichia.

Donatie voedsel en onderdak: € 20,00

Het adoptieproces is vrij eenvoudig, maar u zult een aantal weken moeten wachten voordat u uw hond kunt ontvangen (quarantaineperiode i.v.m. rabiesvaccin), en gedurende deze tijd zal uw hond worden opgevangen in een pension of tijdelijk opvangadres. Deze mensen maken kosten, zoals het eten voor de hond en het geven van onderdak.

Transportkosten: € 145,00

Afhankelijk van de gebruikte vervoerder kunnen de bovenstaande kosten licht variëren.
Neem contact op met ons om te informeren naar transport naar andere landen.
Als u rechtstreeks uit het asiel adopteert, dan zijn de betalingen tweeledig. De voorbereiding en donatie worden rechtstreeks aan het asiel betaald en de transporten aan de transporteur.

Dierenarts Nederland voor registratie: €20,00

Anti-ontsnappingstuig en riem ongeveer: € 50,00

Totaal adoptiekosten: € 395,-

Adoptiekosten voor een hond ouder dan 7 jaar, zijn € 300,-

*Wij zijn alleen afhankelijk van donaties om de kosten te dekken.

**Als er een datum voor transport is afgesproken, dan moeten de testen op buitenlandse ziekten nog gedaan worden bij een dierenarts. Het kan dan ook zijn dat uit de test blijkt dat er iets aan de hand is. Dan zal de hond eerst medicijnen moeten krijgen en vervolgens moet de testuitslag goed zijn, alvorens de hond naar Nederland kan reizen. Wij werken met een Europees goedgekeurd transport en iedere hond ontvangt een gezondheidsverklaring voor de reis. Het kan dan ook zijn dat de afgesproken datum later kan worden indien blijkt dat er iets aan de hand is.

Tips voor de kennismaking en de eerste tijd met je hond

Een hond heeft, net als een kind, structuur en leiding nodig. Wat vandaag niet mag, mag morgen ook niet, want dat gaat de hond niet begrijpen. Voed je hond liefdevol maar consequent op, en wees duidelijk in de regels en die regels gelden ook voor alle familieleden.   lees meer

 

Anti-ontsnappingstuigje / Veiligheidstuigje

Zodra een hond via Tosti’s Shelter Friends geadopteerd wordt in België, dan sturen wij een link naar een site die veiligheidstuigjes verkoopt. Nederlandse adoptanten halen de hond bij ons op en wij zorgen voor een veiligheidstuigje. Honden zijn soms houdini’s en als ze ergens van schrikken, dan zijn ze weg en komen NIET terug. Ze kennen jou als adoptant nog niet, dit heeft tijd nodig. Zodra de hond langer bij jou is en je weet zeker dat de hond niet meer angstig is en naar je luistert, dan kan je hem een leuk tuigje of een leuke halsband omdoen. Als de hond ontsnapt, dan is de kans heel groot dat hij of zij wordt doodgereden of nooit meer wordt gevonden. Dit gebeurt vaak! Wij zijn zorgvuldig hierin, maar helaas is het bijna altijd zo geweest dat het veiligheidstuigje afgaat en het leuke tuigje omgedaan wordt. Hierbij dus nogmaals de waarschuwing, doe het veiligheidstuigje om en laat het om tot het veilig is. 

 

Tosti’s Shelter Friends

Je kunt ons volgen via onderstaande sociale media

Nieuwsbrief

Door het abonneren op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring.

×